Doteky Duše - prolínání (jak jsme je prožili na festivalu Miluj svůj život v Praze 29. řijna)

27.11.2014 13:19

V anonci k zážitkovému semináři "Doteky Duše - prolínání" na 38. mezinárodním festivalu Miluj svůj život stál příslib jeho lektorky Ludmily Pražákové"Budu vás seminářem provázet a otevřu vám dveře vedoucí do živého pole energií. Pomohu vám dotknout se a hlouběji prolnout s touto přátelskou a léčivou energií..."
 

Je nasnadě, že taková slova jsou ze strany účastníků semináře zdrojem značného očekávání - a je dobře hned v úvodu nastínit, že tato očekávání byla nejen naplněna, ale v mnohém je prožitky účastníků dokonce předčily.

Úvod byl náročný - na festivalu veskrze zdůrazňujícím pozitivní přístup k životu, význam lásky a podporujícím takříkajíc "sluníčkovost" se počáteční technika vedoucí účastníky i k náhledu na méně slunné aspekty svého vnímání leckomu jevila jako těžká, nepříjemná,... Ovšem odvaha podívat se nejen na cestu souladu, ale ponořit se i do zdrojů pocitů zdánlivě nelibých byla korunována nečekanou odměnou: Všichni byli velmi překvapeni, jak velkým obohacením je pro nás to či ten, na co či na koho jsme (možná ani nevíme proč) pohlíželi s nevolí či ne zrovna přátelsky; stačí totiž jen otevřít se, setrvat, nic nečekat, odložit předsudky
a zvyklosti - a dar je na světě!

Oč náročnější byl pro mnohé úvod, o to snazší již pak byl vstup do láskyplného
a léčivého pole živoucích energií
. Prožitky daného času některé přesáhly natolik, že je vnímali až téměř jako cosi nadpozemského, nereálného. Ale opak je pravdou - my všichni jsme součástí těchto energií, my všichni tuto sílu spolutvoříme; každý z nás je bytostným soucitem, láskou, úlevou, silou,... Jen jsme si to tímto malým velkým "výletem" připomněli a oživili.

Je pro nás naplněním skutečnost, že ti, kdo uvěřili a přišli, odcházeli silnější, radostnější, šťastnější a celistvější.

A pokud vás toto splynutí v živém poli energií oslovilo, budete velmi vítáni na jeho volném pokračování  14. prosince 2013 v Centru Sluneční vítr.

Drahomíra Klepalová